Dnia 13 marca 2025 roku, uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Kornelia Żuchowicz, Jakub Powroźnik, Natalia Kaczówka i Oliwia Miłoś, wraz z nauczycielkami Anną Dudkiewicz i Alicją Wielgus, mieli zaszczyt uczestniczyć w Targach EuroGastro 2025 w Warszawie. Towarzyszył im również Starosta Dąbrowski Lesław Wieczorek.

W trakcie wydarzenia młodzież wzięła udział w konkursie TASTE ACADEMY: Flavours of Asia w Strefie Inspiracji Kulinarnej Tarsmak – „Wiemy, jak łączyć smaki” i Greatgastro. Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu sajgonek i kurczaka panierowanego po wietnamsku z makaronem w drużynach dwuosobowych. Potrawy oceniało Jury: Kamil Sodo, Mariusz Jeznach i Wojciech Matusiak.
Z dumą ogłaszamy, że pierwsze miejsce w tym kulinarnym wyzwaniu zajęli nasi uczniowie z klasy 3TŻ – Kornelia i Jakub! Jesteśmy niezmiernie dumni z ich sukcesu!

Udział w Targach EuroGastro 2025 to nie tylko ogromny sukces dla uczniów i ich opiekunów, ale także niezastąpione doświadczenie, które pozwoliło młodzieży rozwijać pasję do sztuki kulinarnej i doskonalić umiejętności w realnych warunkach rywalizacji.
Serdecznie dziękujemy firmie Tarsmak za zaproszenie i wsparcie, które umożliwiły uczestnictwo w tym wyjątkowym wydarzeniu! To była doskonała okazja do pokazania kreatywności uczniów, a także zdobycia nowych kulinarnych inspiracji!
Uczniowie i nauczyciele otrzymali również upominki od producenta przypraw F.P.H. Krist Kądzielawa.













































































